Kompanija „Star import“, generalni distibuter Mercedes-Benc vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, organizovala je tradicionalnu večeru za brojne ugledne zvanice iz poslovnog sveta, javnog života i sveta umetnosti u hotelu „Metropole palace“. 

Gospodin Rolf-Juergen Seyerle, generalni direktor kompanije Star Import posebno je istakao da 2016. godina ima izuzetan značaj za Mercedes-Benc. Naglasio je da je generacija jednog od najznačajnijeg modela u Mercedes-Benc portfoliju, nova E-klasa donela mnogobrojne tehnološke inovacije: „E-klasa sa inovativnim sistemima za asistenciju prevazilazi čak i S-klasu. Siguran sam da će kupci nove E-klase uživati u najvišem nivou udobnosti i luksuza”.

A onda smo se, nakon pozdravnog govora generalnog direktora, pojavili mi: električni gudači na korporativnom eventu.

 

SAMO AUTO KAO I SVI DRUGI

U pauzama muziciranja ponekad može da štošta da se nauči u neobaveznom ćaskanju sa prisutnima.

I ranije smo znali da je Mercedes institucija i simbol, ali nismo znali koliko su njegove inovacije značile u istoriji ljudskog roda: prvi automobil „Benz Patent – Motorwagen Nummer 1“ davne 1886.godine konstruisao je Karl Benc, pa prvi dizel motor, pa prvi turbo dizel… Početkom pedesetih godina prošlog veka, kada su u Americi automobili počeli da dobijaju i repove, Mercedes je proizveo jedan od najpoznatijih, najboljih i najlepših automobila svih vremena. Model pod nazivom 300SL „Gullwing“ imao je vrata na podizanje, ogroman broj hromiranih detalja, 215KS, maksimalnu brzinu od 260km/h što je u to vreme bilo nedostižno drugima.

Posle svega ovoga, zli jezici će reći kako je Mercedes „samo auto kao i svi drugi“. Ovo je čak ideja na kojoj marketinške snage konkurencije zasnivaju kompletne kampanje.

 

SAMO KVARTET KAO I SVI DRUGI

Odakle sad Mercedes u našoj priči? Kakve veze imaju jedan „običan automobil, kao i toliki drugi“ sa „jednim običnim kvartetom“? Bencov motor i električni gudači? 

[ape-gallery 1153]

Dinamika music je ponikla na istom tlu, crpeći sličnu energiju kao herr Benz: Katarina je bila ne samo nemački student, nego je i dugo godina nakon specijalizacije nastavila da muzicira širom Nemačke i Evrope. Dinamika music je nastala na uzorima klasičnih magova (Baha, Mocarta, Betovena) i uz uticaj muzičkih revolucinara (Garet, Vanesa Mej, Il divo, DJ Guetta) ali ono gde je nalazila uzor za trajanje i sigurnost u sebe bio neizbežni i svuda prisutni – Mercedes. 

U to vreme, na samim počecima, nismo ni slutili da ćemo se kao kvartet na korporativnom eventu naći baš u kući Mercedes-Benca ali u Beogradu! Svet je mali, a strujanja ideja i uticaji su neuhvatljivi. I tako smo dali svoj mali doprinos spajanju tradicije i modernosti: električni gudački kvartet sa DJ-em na poslovnom eventu kuće koja je simbol trajanja.

Već po fotografijama sa Mercedesove proslave na kojoj smo učestvovali, možete zaključiti koliko smo uživali. Na odlasku, u taksiju (koji NIJE bio mercedes) smo zapevali dobru staru Janis:

„Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz ?
My friends all drive Porsches, I must make amends.
Worked hard all my lifetime, no help from my friends,
So Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz ?“

I taksista je pevao sa nama:)