gtag('config', 'UA-150391252-1');

Pod sloganom #ostanikodkuće #radodkuće #budibezbedan i članovi električnog kvarteta Dinamika music su svo vreme #vanrednog stanja zaista ostali u svojim domovima. U početku u neverici, i sa pitanjem od jutra do mraka, šta nas je to snašlo. Medutim, vrlo brzo, svi smo se „Bogu hvala“ skloni konstruktivnom razmišljanju i optimizmu , složili da je situacija takva kakva jeste, da će proći, ali i da je upravo trenutak da završimo sve što smo inače imali u planu. 

 
I tako, dok smo mi vredno radili na završavanju našeg novog projekta „4 muzička doba“ svašta se dešavalo na online sceni. 
 
Veliki broj naših  kolega muzičara širom planete, se  odlučio za prisustvo na sceni i pod ovim okolnostima  i nastupali su online, preko You tube kanala  i društvenih mreža. Bilo je zaista jako kvalitetnih nastupa, sa divnim I značajnim porukama čovečanstvu. Koncerata poput Bočelijevog nastupa u praznoj Milanskoj skali i operskog orkestra  iz Berlina , koji je  na primer, operu Karmen izveo pred potpuno praznom salom, ali u prisustvu 160.000 online slušalaca širom sveta. Svaka čast kolegama na gestu i najkvalitetnijim mogućim izvodjenjima. 
 
Primetno je bilo, i to da su se kolege svih žanrova muzike, osetili, „prozvanim“ i „pozvanim“ da I oni  ostave neki „online“ nastup za sobom. Eh, tu je  na žalost, bilo mnogo  različitih  pokušaja da se bude pošto poto zapamćen, čak i po cenu glupiranja – kroz razno razne aplikacije, koje svakodnevno niču ko pečurke. 
 
Na našoj Beogradskoj online sceni, je bilo vrlo šareno i dinamično. Imali smo prilike  da na našim mrežama, često vidjamo koleginice, kako iz svojih domova, online nastupaju: sa viklerima na glavi, u gumenim rukavicama, obučene u jorganske kreacije, čujemo njihove izmenjene i pozajmljene glasove, doživimo ih u prilično obnaženim I provokativnim pozama, gde gledaoci više, uopšte ne mogu  razaznati, šta je poziv, zanimanje ili poruka istih na fotografijama I snimcima. 
 
Vrlo inspirisani tim video impresijama ostali smo u dilemi  oko sledećih pitanja:
 
„Da li su se kolege I koleginice, malo više uplašile  Korona virusa? Da li su u tom strahu i borbi za opstanak, sebe identifikovale sa velikim svetskim zvezdama, koje sebi ipak mogu više da dozvole, pa čak  i da se ponašaju  u „casual“ stilu?( Ali  to „samo“ zato, jer su zaista  svetski kalibar i jer za sobom imaju dovoljno ljudi koji vode računa o tome, da njihovi „nastupi“ u online  opustenom stilu, IPAK ne izgledaju jeftino i kao obično glupiranje) Da li  je  sklonost ka preterivanju, i uticaj straha od potpuno neizvesnog početka ponovnih nastupa, dovela dotle da se izgubi osećaj za meru, nivo i stil? Da li je sticanje lajkova na mrežama imperativ I zaista pokazatelj naše objektivne umetničke i upotrebne vrednosti, ili samo širenje svog brenda medju populacijama, koje nemaju zapravo pojma, o tome šta jedan gudački kvartet zapravo nudi i koja mu je namena. 
 
Tanana je granica izmedju ukusa i neukusa, učili smo svi tokom našeg školovanja kao muzičari. S obzirom na naše akademsko obrazovanje, posebnost i lepotu posla koji radimo, negde se očekuje od muzičara klasičara da tu granicu ukus – neukus ne prelazimo zarad dignutih prstića, što kobajagi znače – svidjaš mi se. 
I tako, dok su se mnogi prikazivali u raznim izdanjima, u stilu – sve po cenu da nas ne zaborave, mi smo zavrsili naš novi projekat, uradili  intervju  na temu muzika kao „Terapija bez kontraindikacija“, bili u gostima na Tv Kopernikus I uradili mali video spot, kao najavu za naša  „4muzička doba“ 
Očekuju nas nastupi širom Srbije. 
 
Nisu nas zaboravili.